اگرچه امروزه شبکه های بیسیم حرف اول را در شبکه میزنند، اما برای کارهایی مانند دسترسی به سرعت بیشتر احتیاج به سیم کشی شبکه دارید. از اولین نیازهای شما برای راه اندازی شبکه های سیمی ، پچ پنل ها هستند.
پچ پنل چیست:
پچ پنل که به آن patch bay ،patch field یا patch jack نیز گفته میشود، سخت افزاری است که شامل یک مجموعه پورت جهت اتصال و مدیریت ورودی و خروجی کابلهای مسی یا کابلهای فیبر میباشد. به عبارتی پچ پنل یک قطعه مستطیل شکلی هستند که اصولا دارای 24 و یا 12 پورت می باشد که در زیرساخت یک دیتاسنتر معمولی، پچ پنل ها غالبا در یک محفظهی مخصوص سیم قرار میگیرند تا بتوان رک های شبکه را به هم متصل کند و هر rack حداقل شامل یک پج پنل است که قسمت انتهایی آن به قسمت انتهایی rack بعدی متصل میشود و تمام کابل های شبکه یک ساختمان یا سازمان در یک نقطه جمع شده و به کمک این ابزار متصل خواهند شد تا نظم خاصی را در شبکه به وجود بیاورد. با توجه به نیاز یک سیستم شبکه و تعداد فعلی و آتی کلاینتها، ممکن است که تعداد پچ پنل ها در رک اصلی متغیر باشد، اما نکته قابل توجه این است که یک سر تمامی کابل های کشیده شده شبکه در کل ساختمان در نهایت به پچ پنل وارد شده و ارتباط های شبکه را شکل میدهند.
مزایای استفاده از پچ پنل شبکه:
- در زمان اضافه شدن یک کاربر به شبکه، به کمک Patch Panel به راحتی می توانید شبکه را سازمان دهی کنید. در صورت عدم استفاده از این وسیله، باید تغییر در ساختار کلی شبکه ایجاد شود که این امری زمان بر و پرهزینه است. استفاده از این تجهیزات، توسعه شبکه را راحت تر می کند و زمان انجام آن را کاهش می دهد.
- در صورتی که نیاز به انتقال سرور از یک سوئیچ به سوئیچی دیگر باشد، دیگر نیازی به مراجعه کردن به رک سرور نخواهد بود.
- به کمک این نوع تجهیزات پسیو شبکه می توان به راحتی شبکه را عیب یابی کرد. علاوه بر این، در صورت خرابی، تعمیر پچ پنل و تعویض آن راحت تر صورت می گیرد.
- اگر یک کاربر بخواهد به طور مستقیم به یکی از سیستم های سرور متصل شود، به کمک پچ پنل نیازی به کابل کشی نخواهد داشت.
- هنگامی که در شبکه نیاز به تغییر سوئیچ ها و یا جداسازی یک کلاینت از سوئیچ باشد، در صورت وجود Patch Panel، این کار به آسانی انجام می شود.
- استفاده از پچ پنل، سبب افزایش نظم شبکه و تعداد گره های آن را کاهش می دهد. این کار موجب افزایش زیبایی در شبکه نیز می شود.
تفاوت پچ پنل شبکه و سوئیچ شبکه :
هنگامی که شما دو دستگاه پچ پنل و سوئیچ شبکه را میبیند فکر میکنید این دو دستگاه در حقیقت از یک کارایی برخوردار هستند اما در حقیقت اینطور نیست و هرکدام دارای کارایی متفاوقتی هستند. پچ پنل ها یک دستگاه سخت افزاری هستند که در پسیو شبکه قرار میگیرند. برای اتصال کابل ها به سوئیچ، ابتدا باید از پچ پنل ها عبور کنند. در جقیقت پچ پنل های مانند کیت های فرودگاه عمل میکنند که مسافران (کابل ها) برای سوارشدن هواپیما(سوئیچ یا روتر…) باید از کیت ( پچ پنل ها) عبور کنند تا به توانند به مقصد برسند. اما سوییچ ها در قسمت نرم افزاری یا اکتیو شبکه قرار میگیرند. به این صورت که سوئیچ دادهها را میگیرد و به محلی که باید آنها را ارسال کند، ارسال میکند. شما در واقع به وسیله پچ پنل میتوانید چند دستگاه سوییچ را به یک دیگر متصل کنید. پس به صورت کلی با این که این دو دستگاه شباهتهای بسیاری را با خود به همراه دارند اما به لحاظ کارایی و کاربرد، کاملا از یک دیگر جدا هستند و هر کدام وظیفه مخصوص به خودش را به تنهایی اجرا میکنند و مکمل یکدیگر هستند.
انواع پچ پنل:
همانطور که در مطالب بالا اشاره کردیم پچ پنل ها از تعداد پورت های گوناگونی تشکیل شده است. از جمله پنلهای 48 پورت، 24 پورت و 12 پورت که از رایجترین آنها میباشند. همچنین پچ پنلها برای مشخصات کابلهای خاص مانند: کابلهای Cat 5E، Cat 6، Cat 6A و Cat 7 طراحی و تولید شدهاند. به علاوه پچ پنلهای خاصی نیز برای کابلهای جفت تابیده بدون محافظ (UTP) و جفت تابیدهی شیلددار وجود دارد که با توجه به نیاز خود میتوانید آنها را تهیه نمائید. به طور کلی بابید بگوییم که انواع پچ پنلها به ساختار آنها بستگی دارند. به همین دلیل، پچ پنل یا از نوع ماژولار و یا از نوع غیرماژولار میباشند.
پچ پنل ماژولار:
پچ پنل ماژولار به طوری طراحی شده است که در هنگام خرابی هر پورت، فقط باید کیستون مربوطه را از آن جدا کنید. پورتهایی که در پچ پنل ماژولار قرار دارد از انواع مختلف SFTP، UTP و STP میباشد.
پچ پنل غیر ماژولار:
این مدل پچ پنل غیر ماژولار به گونهای طراحی شده است که نمیتوانید از هر نوع پورتی در آن استفاده کنید.
تفاوت کابل شبکه و پچ کورد شبکه:
کاربران شبکه این قابلیت را دارند تا به میزان دلخواه و بسته به نیاز به کابل شبکه سوکت بزنند و از طریق آن برای اتصال به شبکه استفاده نمایند، پس در اینجا استفاده از پچ کورد چه ضرورتی دارد؟. در ادامه خواهیم گفت و به تفاوت پچ کورد و کابل شبکه خواهیم پرداخت. در پاسخ به این سوال می توان موارد زیر را ذکر کرد:
- استفاده کردن از پچ کوردها همواره سبب صرفه جویی در زمان کابل کشی خواهد شد چرا که کار سوکت زدن کابل ها زمان زیادی را از کاربران خواهد گرفت. مخصوصاً هنگامی که شبکه خیلی بزرگ باشد. همچنین کار سوکت گذاری کابل ها نیاز به نیروی انسانی و همچنین ابزار تخصصی دارد. در هنگامی که از پچ کورد ها استفاده کنیم در هزینه ها نیز صرفه جویی خواهد شد.
- کاهش احتمال بروز خطا، ممکن است برای سوکت زدن کابل ها سیم ها اشتباهی پانچ شود که در این صورت انتقال داده ها با مشکل مواجه خواهد شد. پچ کوردها توسط کارخانه تولید کننده آن تست شده و با بهری گیری از آنها کیفیت انتقال داده ها بیشتر خواهد شد .
- پچ کوردها در اندازه های کوتاه تری استفاده می شود بنابراین در زمان صرفه جویی می شود و در نتیجه احتمال بروز نویز و آسیب دیدن داده ها کمتر خواهد شد.
- پچ کوردها در رنگ های مختلف تولید می شود از این رو در کابل کشی می توان از هر رنگی که بخواهیم استفاده نماییم.
و در آخرین تفاوت پچ کورد و کابل شبکه در این است که پچ کوردها به وسیله کارخانه سازنده آن سوکت زده شده است و در مقایسه با کابل هایی که دستی سوکت زده می شوند ظاهر مناسب تری را دارند.
منبع :
خرید پچ پنل شبکه
:: بازدید از این مطلب : 436
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0